Online Diary Izzati Zaidi ❤: 2011

Wednesday, October 12, 2011

Gmbr ku

alah jeling2 lidah pulak hihihi
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, October 11, 2011

aku buat mesti x jadi

---------------------

<blink> Wan Nizzatul Izzati </blink>

-------------------
klau x jadi aku leh jadi giler
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

blink2 hihih x tahu lah jadi ker x

<blink> Wan Nizzatul Izzati </blink>
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, June 25, 2011

GEMBIRANYA AQ ARI INI

Ari ni.......aq tidur umah leen best kn aq sendiri pun teruja ha3.......bapak banggang kan aq kadang2 bosan kadang3 best yg bosannya adalah si leen ni asyik2 ngan tali dy sabar jer lh yg best nya entah lh ha3.....................
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, June 13, 2011

AKU CINTA KAU

                                                                             BAB 1

 jam menunjukkan pukul 8.00 pagi Zarina yang berada di pejabat awal pagi lagi sudah mengatuk kerana kerja dia hari ini tidak banyak sangat."Zarina masuk kejap" kata Imran bos kepada Zarina."baik bos"jawap Zarina."Assalamualaikum"Zarina memberi salam sebelum masuk."Wakalaikumussalam,masuk"jawap Imran."Zarina hari ini awak ada tugas yang akan saya beri kepada kamu."Imran memulakan bebicara."Ish....dia ini aku baru hendak rehat dia bagi aku tugas pulak."keluh Zarina di dalam hati."Awak kena siapkan semua fail ini."jawap Imran dengan tegas."Alah jantan ni nak jerit-jerit pulak aku belum pekak lagi".jawap Zarina dalam hati."Hello kat sini bukan tempat hendak temenung."kata Imran dengan geram kerana pertayaannya tidak dijawab."eik...maaf boss"kata Zarina gagap."Okey...so pergi buat kerja sekarang".jawap Imran dengan tegas.Dalam diam-diam Imran jatuh hati kepada Zarina bukan kerana kecantikannya tetapi kecerdikannya.

 Zarina menghempaskan begnya kerana kepenatan sepanjang hari dia bekerja tanpa rehat kerana tugasan yang di beri oleh bossnya itu.Sebenarnya Zarina benci dengan bossnya itu kerana pernah sekali bossnya itu hampir membuatkannya kena langar oleh kereta.Bila diingatkan balik rasa geram hatinya masih tidak maafkan bossnya itu.Zarina masuk bilik air untuk membersihkan badannya yang melekat itu.Setelah siap memakai baju Zarina turun kebawah.Zarina duduk dengan kawan baiknya  iaitu Zulaikah atau nama manja Ika.Ika bekerja Doktor kadang-kadang sahaja Ika akan balik ke rumah.Zarina pergi ke dapur untuk membuat air.Zarina terus menuju ke ruang tamu.Ika yang belum mandi apatah lagi solat dia terus naik ke biliknya untuk mandi dan menunaikan solat.Zarina alih rancangan yang membosankan baginya itu dia tidak puas hati kepada bossnya itu.Baginya bossnya itu sahaja mahu bagi dia penat

 Zarina bangun pagi kerana hari ini dia mahu bagi fail-fail yang perlu disiapkan kepada boss jahamannya itu."ish..mamat ni kalau tak bagi aku senang memang tak bolehkan"degus Zarina dalam hati.Dulu Zarina pernah jatuh cinta dengan Imran tetapi sejak Imran sengaja menolak Zarina hampir kena langgar Zarina niat dalam hati supaya keras hati dengan lelaki.

BAB 2
 "Zarina masuk".Panggil Imran."Baik boss".Jawap Zarina dengan lembut."Ya boss apa boleh saya bantu".kata Zarina dengan penuh lembut Imran tergoda dengan suara merdu Zarina."Zarina saya nak awak ikut saya pergi Pulau Tioman esok kerana ada kerja yang mahu saya selesaikan dekat sana".jawap Imran dengan merdu."Baik boss"jawap Zarina dengan mukannya masam."baik awak boleh keluar sekarang".jawap Imran."aduh...mamat ni...bencilah aku,aku nk rehat." jawap Zarina dalam hati."yeh...dapat jugak aku ajak dia keluar dengan aku."jawap Imran dengan gembira.Pada malam itu Zarina dengan rasa marah dan kepenatan dia mengemas baju-baju yang patut dia bawanya."Asalah mamat ni suka buat aku penat dan sakit hati"degus Zarina dengan perasan yang marah.

 Keesokan harinya Zarina dan Imran bertolak pukul 10:30 pagi.Imran duduk di belakang kerana dia mahu duduk di sebelah Zarina manakala Zarina jauhkan diri dari Imran.Tiba di Pulau Tioman pada pukul 3:55 petang.Zarina dan Imran pergi ke kuanter untuk mendapat kunci masing-masing.Nombor bilik Zarina 103 manakala nombor bilik Imran 104."Boss metting pukul berapa"tanya Zarina dengan pelik kerana tiada kakitangan yang ada disitu."sebentar ya"jawap Imran dengan sopan."pelik tadi aku tak dengar pulak bunyi phone dia."jawap Zarina dalam hati."Aduh... metting kita dibatalkan kerana boss besar ada hal"jawap Imran dengan selamba.


  "Apa..sekarang nak buat apa ni?"jawap Zarina dengan nada yang tinggi."nak buat apa bercutilah kat sini selama 1 minggu"jawap Imran dengan selamba."Bercuti baliklah"jawap Zarina dengan penat."Alah membazir duit saya bayar sewa bilik awak dengan saya"jawap Imran dengan muka sedih."yela...yela kita bercuti"jawap Zarina dengan mengalah kerana dia tidak tahan dengan rauk wajah Imran yang seakan-akan macam budak kecik itu.Sampai di bilik masing-masin Zarina mengemas pakaian didalam almari"ish..mamat ni selamba dia suruh aku bercuti kat sini dengan dia,dia ingat aq ni kekasih dia ke?"jawap Zarina dengan marah"kalau awak kekasih saya pun apa salahnyakan"jawap Imran dengan nada bergurau."isg boss macam mana boss boleh masuk bilik saya ni."jawap Zarina dengan risau dia takut kalau boss akan apa-apakan dia."pintu tidak berkunci"jawap Imran dengan sopan."tak ya pun bagilah salam ke atau pun ketuk pintu tak payah lah sampai masuk bilik orang."jawap Zarina dengan marah."dah bagi salam tak jawap ketuk pintu tak dengar masuk je lah lagi satu awak tu binatang ke mestilah orang"jawap Imran dengan selamba."boss nak apa datang bilik saya ni"jawap Zarina dengan sabar."saya nak awak temankan saya pergi pantai petang"jawap Imran bila di tanya oleh Zarina."Baik boss"jawap Zarina.


lalu Imran keluar dari bilik Zarina dengan segera sampai tersenyum."ish nak loya buruk pulak mamat ni selamba dia je kata aq ni binatang"degus Zarina dengan marah.


   


    
    
   
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, May 28, 2011

WAN NIZZATUL IZZATI

I SAYANG...............................................................HAFIS SYUKRI
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Lyrics, Music Videos, Translations - Hip Lyrics

Lyrics, Music Videos, Translations - Hip Lyrics
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, May 24, 2011

AQ STILL SYG KO

Aq tahu saper aq??tapi aq masih syg kn ko klau tidak kerana budak tu lah kita putus............aq tahu ko x leh nk lepas kn aq tapi aq ni terlalu bodoh sbb beria-ia mintak putus kt ko.........nape ngan aq ni....selalu buat lelaki sedih asl???adekah aq ni perempuan yg malang jika couple ngan seseorang tu adekah....!!!! klau aq ni memang malang bila couple ngan seseorang lelaki......aq cuba untuk single sampai besar............tapi walaupun aq akn single tetapi ko jangan lupa aq STILL SYG KO,ko tahu kn...banyak kenangan kita yg kita hadapi tetapi kenangan kita itu akn jatuh ker gaung yg sangat tinggi dan tidak boleh untuk mengambilnya lagi........................

WAHAI SAYANG AQ MASIH SYG KN KO....KLAU KO PUN MASIH SYG KN AQ....AQ BANGGA DPT BALAK CAM KO......................
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Syg ko lagi IKMAL

aq masih sayang kan ikmal lagi tetapi aq mintak putus sbb kwn dy azim jongang buat hal sabar jer lah aq ni.......dy handsome.............i love him okey.....muah xoxo

SAYANG KO IKMAL MY EX I STILL LOVE U OKEY.MUAH MY DARLING X0X0 MY DARLING

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, May 21, 2011

MEMGAPA KO BERUBAH?????

Mengapa ko berubah.......??? MENGAPA??....
Sejak budak perempuan tu masuk pejabat kita ko terus berubah aq nk ko yg dulu bkn yg skrng ni.
Selalunya bila ko jumpa aq ko mesti ucapkan kata-kata yang indah tapi skrng mane ade dh
Bila aq gaduh ngan budak perempuan tu ko asik bela dy....ko mrh aq sbb aq lempang dy.....
Suatu hari,aq nmpk ko mkn kat restoran ngan budak tu....ko tipu aq sbb ko kata kat aq camne "sorry tau syg sbb x leh teman kan syg g shopping sbb banyak kerja belum siap" aq caya ko so... aq pergi sorang2 ni aq nmpk ko kat restoran.....
Aq nangis kat dpn ko n aq simbah air kat ko........."owh....ni kerja ko ye.....banyak kerja x siap ye...gara2 perempuan ni lah awk dh berubah" n pipi aq rasa kebas sbb ko tampar aq...gara2 perempun tu ko sanggup tampar aq okey fine!!!! klau tu ko mahu kita putus skrng....
                                                           
                                                             1 MINGGU

Ko call aq ko merayu kat aq supaya kita ade hubungan balik.....
Aq tanya pergi lah ko kat perempuan tu rupa-rupanya perempuan tu bkn syg dy tetapi kikis duit dy................
Dlm beberapa hari,ko berubah............ko menjadi lelaki yg dulu lelaki yg aq syg dulu.......
Jadi aq terima ko balik
Tiba-tiba dy melamar aq....aq terima lamarannya itu......so skrng ni aq mahu jadi isteri yg baik dan taat kpd suami........
Aq mengadung anak lelaki kembar............akhir lah cerita ku yg ROMANTIK ini........syg awk

                                  I LOVE U MY DARLING

                                                     SEKIAN TERIMA KASIH.......................MUAH......
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

DI PERMAINKAN

Aq tahu aq x comel tapi asal ko buat aq camne aper salah aq kat ko......
aq cinta ko aq sayang ko camne aq syg nyawa aq sendiri ko tahu.....
asal ngan ko ni ko kata aq bosan ngan aq baru aq tahu aper yg ko nk sebenarnya
ko nk barang kan.....
asal aq,naper x orng lain?MENGAPA????
aq caya ko tapi ko dh buat aq camni aq sabar jer aq tahu nnti mesti tuhan akan jodohkan aq ngan orng yg setia ngan aq aq percaya dy.......!!!!!

Aq x leh lupa kn ko asal???
ko dh buat aq sedih,ko dh buat aq kecewa dan ko dh banyak buat aq sakit hati.......
masih aq x leh lupa kan ko...............
Tiba-tiba aq dengar ko ade pengganti aq..........
bila aq siasat saper pengganti aq....
rupa-rupanya kwn aq sendiri ko couple............
Baru aq sedar ko cuma mempermaiankan aq ajer?
Tapi x per....walaupun ko permaiankan aq tetapi aq tetap sygkn ko.......
aq x kn lupa kenangan kita ...
                                                         
               
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, May 11, 2011

RANCANGAN BETUL KER?

Betul ker?kali ini mengisahkan masalah perempuan.Murid ini bernama A____ tingkatan 1.Masalah yang dy tempuhi ialah peot di kalangan perempuan sahaja.dy tidak menyukai peot MENGAPA!!! "Frist sebab kena tukar setiap kali penuh.Secound kena cuci seluar dalam bila kebocoran sahaja.Thirty kena pakai pet bila tidur dan si mana-mana sahaja.Frouth kena mandi wajib jika dh habis peot"katanya petang tadi di sini.
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

RANCANGAN BETUL KER?

Betul ker?mengisahkan seorang murid yg bernama A___ berdating terus dikata kn bohsia.Adakah kita berdating terus dikatakan bohsia.Selama ini kamu semua berdating jugak dikatakan bohsia.....tidak semestinya."saya bukan buat aper-aper pun cuma berdating jer tiada bersentuhan"katanya.Katanya lagi "habis dy berdating x pulak saya kata bohsia".Jadi tolong jangan buat tuduhan yang mencarut terima kasih
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, May 8, 2011

RANCANGAN BETUL KER

Okey rancangan ni baru sajer di tubuh kan yg di beri tajuk rancangan betul ker.rancangan betul ker ialah tentang gosip,tentang diri anda,pengalaman dan benda2 tidak pernah di buat orng
Hos anda ialah WAN NIZZATUL IZZATI BINTI WAN ZAIDI.
Jadi jika ade gosip ker pengalaman anda ker dan lain2 bgtahu saya.........
Kerana saya ade lah wartawan dan Hos anda
sekian terima kasih,




                                                                                                                                 YANG BENAR:
                                                                             (WAN NIZZATUL IZZATI BINTI WAN ZAIDI)  
                                                                                                   
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, April 8, 2011

GAMBIRANYA AQ

Aq ade kekasih yg bernama HAFIZ SYUKRI ha3.....dy cute n isap rokok sbr jer lah
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, April 2, 2011

Friday, April 1, 2011

BRE - Lihat Cara Dia Memandangku


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, March 21, 2011

DAIRI KU

Aq ade suka kat seseorang ni dy handsome,kacak dan lain2 kami dh couple........ade orang ckp yg kami ni sweet couple.....sukanya saya hi3 <3
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, March 20, 2011

Jahatnya cinta - Akim & Stacy


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, March 12, 2011

Seni Silat Kucing.(kisah Benar)


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, March 11, 2011

HaRi sEdIhNyA.........

Hari ni saya dan maybe seluruh sekolah cuti seminggu......rindunya kat kwn2 saya.....terutamanya leen kwn baik saya..........dy x mcm akk saya tau ....kat kwn2 rapat saya entah.....lah diaorang siap ker x kerja sekolah yg cikgu bg tu....ye lah kn dh cuti mana nk ingat ade kerja sekolah yg tahu cuti jer....................hati isnin dan selasa ni maybe saya balik kampung.motang saya sakit.....ye lah kn kat kg mak saya muar banjir....kaki dy sakit kena air kuman bertambah sakit lah kata kn............ k lah sampai di sini sahaja saya nk tido dh lewat mlm dh ni esok nk kena bangun pagi sbb ade tarian......saya masuk SENI BUDAYA hi3.keras badan saya ni tetapi terpilih masuh tarian.yg lain masuk berlakon............sedihnya terpisah ngan kwn paling rapat saya leen sbb dy masuk lakonan........................ :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, March 4, 2011

Rihanna ft Drake - What's My Name (Lyrics)


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, February 23, 2011

maher zain insyaAllah versi melayu


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

maher zain insyaAllah versi melayu


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, February 20, 2011

Like A G6 - [SONG + LYRICS]


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, February 14, 2011

LELAKI YG JAHAT

Napa lelaki suka mempermainkan perempuan........sedih hati aq bila lelaki ni tipu aq........aper salah aq kat dy...............aper patut aq buat ni dh lah satu kelas benci nk tengok muka dy lagi jahat,kejam dan sebagainya...................klau dy syg kn saya naper pilih perempuan lain......naper...........naper awk buat saya camtu naper?
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, January 26, 2011

SAYA DAN KAWAN SAYA.

Ini saya WAN NIZZATUL IZZATI BINTI WAN ZAIDI.Suku bising dalam kelas,Bergaul ngan lelaki,Kuat marah,Kuat perasan,Pemalu orangnya,Kuat bergaya,X kuat makan (sebab tu pendek) dan Suka langgar peratura sekolah.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

PENGALAMAN DEKAT SEKOLAH.

Hai saya sudah masuk tingkatan 1.Saya masuk kelas 1 AMANAH .Saya ade seorang kawan baik ni nama die SITI NUR ROSZAIZELEEN HIDAYAH.Kami dh macam adik beradik dh.Muka dh nk same?Biasalah kitaorang............................hahahaha :D  
                    (ok lah nnti kita jumpa lagi bye)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, January 5, 2011

Rihanna ft Eminem - I Love the way you lie with lyrics


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment